Ay: Temmuz 2012

Allah Korkusundan Ağlayan Peygamber Hz. Nuh

Allah Korkusundan Ağlayan Peygamber Hz. Nuh  Nuh Aleyhisselam, İdris Aleyhisselam’dan sonra gelen peygamberdir. Peygamberlerin büyükleri olan ve kendilerine «Ülü’l-Azm» (Azm edilen) denilen 6 peygamberden ikincisidir. Bu 6 büyük peygamber şunlardır: Hz. Adem, Hz. Nuh, Hz. İbrahim, Hz. Musa, Hz. İsa ve peygamberimiz Muhammed Mustafa (S.A.V.).. Bunun nedeni kavminin Nuh tufanı diye adlandırılan gazap ile cezalandırılmalarındandır.

Kâfir mi Mümîn mi?

Kâfir mi Mümîn mi? İmam-ı Azam‘ın da bulunduğu bir mecliste birisi şöyle bir soru sordu: “Bir adam ki, cenneti istemez, cehennemden korkmaz, ölü eti yer, rüküşüz secdesiz namaz kılar, görmediğine şahitlik eder, fitneyi sever, hakkı istemez, bu adam kafir midir, mümin mi?” Mecliste bulunanlar ağız birliği etmişçesine “Bunlar kafirin sıfatlarıdır, böyle bir adam kafirin ta

Kadir Gecesi

 Kadir Gecesi Asr-ı saadetten günümüze kadar bütün ümmetin, camilerde kalabalık cemaatlerle bu geceyi ihyada ittifak etmeleri, hiç şüphesiz ki Kadir Gecesi olarak en ümitli gecenin  bu gece olduğunun delilidir. Nitekim İbn-i Ömer (r.a.)’dan rivayet edilen bir hadis-i şerifte Rasûlüllâh (s.a.v.) Efendimiz şöyle buyurmuştur. “Kadir Gecesini yirmi yedinci gecede arayın” Bir adam Rasûlüllâh (s.a.v.) Efendimiz’e gelerek:

Oruç Baba'da İlk İftar

Oruç Baba’da İlk İftar İstanbul’da çok sayıda vatandaş, dileklerinin gerçekleşmesi umuduyla ilk iftarlarını Fatih’teki Oruç Baba Türbesi’nde yaptı. Şişli Belediyesi’nce kurulan iftar çadırı ise ramazanın ilk gününde ilçedeki değişik dinlerin temsilcilerini ağırladı. Şehremini’deki Oruç Baba Türbesi’nde iftarlarını yapmak isteyen vatandaşlar akşama doğru buraya gelmeye başlarken, kalabalık, iftar vakti yaklaştıkça arttı. Türbeye çıkan sokaklarda vatandaşlar kuyruk

Hırka-i Şerif, Ramazan ayının ilk cumasında Fatih'teki Hırka-i Şerif Camisinde törenle ziyarete açıldı

Hırka-i Şerif, Ramazan ayının ilk cumasında Fatih’teki Hırka-i Şerif Camisinde törenle ziyarete açıldı Hz. Muhammed‘e ait olan ve vasiyeti üzerine Veysel Karani’ye bırakılan Hırka-i Şerif, Ramazan ayının ilk cumasında Fatih’teki Hırka-i Şerif Camisinde törenle ziyarete açıldı. Kuran-ı Kerim okunarak başlanan törene, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Müftüsü Prof. Dr.