Ay: Ocak 2017

Kırk Hadis-i Şerif – 7. Hadis

Kırk Hadis-i Şerif 7. Dünyadan Rağbetini Kes ki Allah Seni Sevsin. İnsanların Elinde Olandan da Rağbetini Kes ki İnsanlar Seni Sevsin.  Sahabe-i Kiramdan bir zat Hz. Peygamber s.a.v Efendimiz’e : “Ey Allah’ın Elçisi, bana öyle bir amel göster ki onu yaptığım zaman beni hem Allah sevsin, hemde halk sevsin.” dediğinde, Efendimiz bu hadis-i şerifle cevap vermişti.

Kalp Selâmetinin Önemi

Kalp Selâmetinin Önemi “O gün ne mal fayda verir, ne de evlat! Ancak Allah’a temiz bir kalp ile gelenler (kurtulur).” (Şu’arâ Sûresi: 88-89) Bu ayet-i kerimede kulu ahirete kurtaracak olan bütün amel ve davranışların, neticesinde kalbin selametine bağlı olduğu ve kalp selameti kaybolduğu zaman ne malın, ne de evladın kişiye herhangi bir fayda vermeyeceği beyan buyrulmaktadır.

Kudret Ve İntikamın Gerçek Sahibi

Güçlüler, kudret sahipleri asıl kudret sahibini hep unutuyorlar. Bütün güçlerin üzerinde güç sahibi, kadir-i mutlak olan Yüce Allah var. O zalimlere zulmetme müddetini verdiği gibi, mazlumların intikamını da mutlaka alacak. Çaresiz bir kulun tek dayanağı sadece Yüce Rabbi. Çünkü o Yüce Rab, kendisini “Aziz” ismiyle tanıtıyor bize. Evet O’nun o güzel isimlerinden birisi de “el-Aziz”

Kırk Hadis-i Şerif – 6. Hadis

Kırk Hadis-i Şerif 6. Kıyamet gününde alimlerin mürekkebi ve şehitlerin kanı tartılır, alimlerin mürekkebi şehitlerin kanından daha ağır gelir. Bu hadis-i şerif , ilmin ve alimin değerine işaret eden pek çok nebevi haberlerden biridir. Hz. Peygamber s.a.v. Efendimiz bu hadisi şerifte alimlik mertebesini, son derece yüksek bir manevi mertebe olan şehitlikle mukayese buyurmakta , alimin

Kırk Hadis-i Şerif – 5. Hadis

Kırk Hadis-i Şerif  5. Bir Kişinin Kalbi Dosdoğru Olmadıkça (İstikamet Bulmadıkça) imanı dosdoğru hale gelmez. Kişinin Dili Dosdoğru Olmadıkça da Kalbi Dosdoğru Hale Gelmez. İman, Allah Teâla’nın insana ihsan ettiği, en büyük ve en önemli nimettir.Bütün hayat içinde bu imanın korunması, son nefesin imanla verilmesi ebedi hayatın selameti bakımından ilk şarttır.İmanın korunması demek, küfür ve